Pihat

Pihan hoitosopimukset auttavat pihaasi pysymään kunnossa

Tehdään juuri sinun tarpeisiisi sopiva hoitosopimus pihasi hoidosta. Tarjoamme perus, plussa- ja priimatasoisia hoitosopimuspaketteja. Sopimukset voidaan tehdä koko vuodeksi tai vain osaksi vuotta. Voit hakea myös kotitalousvähennystä pihan hoidoista.

Hoitosopimuspaketit

PERUS

alkaen 100 € / kk

PLUSSA

alkaen 245 € / kk

PRIIMA

alkaen 370 € / kk

Hinnan muodostuminen

Lopullinen hoitosopimuksen hinta muodostetaan vasta, kun saamme lisätietoja sinun pihasi erityispiirteistä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin annamme tarjouksen! Voit jättää tarjouspyynnön tältä sivulta löytyvän lomakkeen kautta.

Esimerkki omakotitalon pihan hoidosta hintoineen

Omakotitalo, jonka pihassa on nurmikkoaluetta 200 m2, sora-aluetta (ajotie 30 m + piha) 120 m2, pensasaita 30 m, kolme omenapuuta, perenna-alue 15 m2, kuusi koristepensasta, yksi koivu, yksi vaahtera, kolme samankokoista ulkokukkaruukkua (halkaisija 50 cm), laatoittu oleskelualue 20 m2, roska-astia pienessä katoksessa.

ESIMERKKIPIHAN HOITO PERUSTASON HOITOSOPIMUKSELLA 100 € / kk

Ruohonleikkuuseen ja siimaukseen aikaa tarvitaan n. tunti per käyntikerta. Kasvukaudella nurmikko leikataan ja siimataan tarvittaessa 1-2 viikon välein, jotta se saadaan pysymään siistinä. Koneellinen lumityö tehdään, kun lunta on 5 cm tai enemmän. Koneellinen hiekoitus tehdään tarvittaessa.

ESIMERKKIPIHAN HOITO PLUSSATASON HOITOSOPIMUKSELLA 245 € / kk

Kasvillisuuden ylläpitokalkitus tehdään keväällä. Kalkki sisältyy sopimuksen hintaan. Vapun aikaan kolme ulkokukkaruukkua täytetään kesäkukille sopivalla mullalla ja niihin istutetaan seitsemän kappaletta orvokkeja / ruukku. Mullan hinta sisältyy sopimukseen. 

Ruohonleikkuuseen ja siimaukseen aikaa tarvitaan n. tunti per käyntikerta. Kasvukaudella nurmikko leikataan ja siimataan tarvittaessa viikon välein. Kesäkuun alkupuolella orvokkien tilalle kuhunkin ruukkuun vaihdetaan esimerkiksi kolme pelargonia ja kuusi riippalobeliaa. 

Pensasaita leikataan kerran kasvukauden aikana. Syksyisin tehdään kaksi haravointia. Aidanleikkuusta ja haravoinnista syntyvät puutarhajätteet kuljetetaan pois.

Talviaikaan lumityöt tehdään koneellisesti, kun lunta on 5 cm tai enemmän. Oven edusta, laatoitus ja roskakatoksen edusta kolataan. Hiekoitus hoidetaan sekä koneellisesti että käsin. Asiakkaalle ilmoitetaan, jos huomaamme kattolumien ja jääpuikkojen aiheuttavan vaaraa. Keväällä lumien sulaessa hiekoitushiekka poistetaan.

ESIMERKKIPIHAN HOITO PRIIMATASON HOITOSOPIMUKSELLA 375 € / kk

Kasvillisuuden ylläpitokalkitus tehdään keväällä. Kalkki sisältyy sopimuksen hintaan. Kasvukauden alussa tehdään kevätlannoitus nurmikolle, perenna-alueelle, pensaille ja omenapuille. Pääsiäisen aikoihin kolme ulkokukkaruukkua täytetään kesäkukille sopivalla mullalla ja kuhunkin niistä istutetaan 12 kpl pikkunarsisseja. Mullan hinta sisältyy sopimukseen.  Vapun aikoihin ruukkuihin vaihdetaan narsissien tilalle orvokit, seitsemän kappaletta / ruukku.

Ruohonleikkuuseen ja siimaukseen aikaa tarvitaan n. tunti per käyntikerta. Kasvukaudella nurmikko leikataan ja siimataan vähintään kerran viikossa. Kesäkuun alkupuolella orvokkien tilalle jokaiseen ruukkuun vaihdetaan esimerkiksi viisi kappaletta markettaa, kolme lobeliaa ja kolme murattia. Istutusalueiden ja nurmikon rajaukset pidetään siistinä. Sorakäytävät ja laattojen saumat pidetään kasvukauden ajan puhtaana rikkaruohoista mekaanisesti, luonnonmukaisilla rikkaruohojen torjunta-aineilla tai liekittämällä. Perennapenkki pidetään puhtaana rikkaruohoista.

Kitkentää

Pensasaita leikataan 1-2 kertaa kasvukauden aikana. Koristepensaille tehdään hoitoleikkauksia tarpeen mukaan ja omenapuut leikataan kerran vuodessa. Pihapuiden kuntoa seurataan ja tehdään tarvittavat leikkaukset. Leikkuujätteet viedään pois.

Syyslannoite levitetään elokuun aikana perennoille, pensaille ja puille. Syys- ja talvikaden kukat istutetaan kesäkukkakauden päätyttyä. Kuhunkin ruukkuun voidaan istuttaa esimerkiksi viisi callunaa ja koristella ne kauniilla havunoksilla. Pihatie ja laatoitus pidetään puhtaana lehdistä. Muut alueet haravoidaan vähintään kaksi kertaa syksyn aikana. Haravoinnista syntyvät puutarhajätteet kuljetetaan pois. 

Koneellinen lumityö tehdään, kun lunta on 5 cm tai enemmän. Oven edusta, laatoitus ja roskakatoksen edusta kolataan. Hiekoitus hoidetaan sekä koneellisesti että käsin. Sulatusaineen käytöstä voidaan sopia erikseen. Tarvittaessa räystäs- ja kattolumet sekä jääpuikot poistetaan. Poistamme keväällä lumien sulaessa hiekoitushiekan.

Talvikunnossapito

Pyydä tarjous pihan hoidosta

Osuuko kohdalleen? Puuttuuko jotainvai onko jotain kenties liikaa? Voit jättää tarjouspyynnön valmiista hoitopaketeistamme tai voimme räätälöidä sinulle oman hoitosopimuksen. Täytä alla oleva lomake mieltymyksiesi mukaan.