Pihat

pihaLaatoitukset, polut, portaat ja muurit

Olemme kivityön ammattilaisia. Asennamme pihalaatat, kivet, reunakivet, portaat ja muurit puolestasi.

Puutarhassa käytetään niin luonnonkiviä kuin betonikiviäkin. Luonnonkivistä tarjolla on useita värejä mm. liuskekiveä polkujen pintaan sekä graniitti- ja pyöreitä kiviä eri tarkoituksiin. Suosittuja tämän päivän puutarhoissa ovat myös koristeelliset eri kokoisista luonnonkivistä tehdyt pinnat ja ryhmät sekä yksittäiset kivilohkareet.

Betonikivien kirjo on lähes rajaton; värejä, malleja ja paksuuksia on joka tarpeeseen. Yleisimmät käyttökohteet ovat laatoitetut piha-alueet, parkkipaikat, polut ja terassit. Pienimmillään voidaan laatoittaa roskakatoksen tai kompostin alusta. Betonista tehdään myös nurmikon ja asfaltin reunakiviä sekä vesikouruja. Betonia ja luonnonkiveä voidaan käyttää myös yhdessä; ne vahvistavat toistensa parhaita ominaisuuksia.

Pihalaatoitukset

Kaipaako kesäkeittiösi lattiaa? Keikkuuko puutarhapöytäsi epätasaisella alustalla? Laatoittamalla pihaan saadaan tasaisia oleskelualueita ja ryhdikkäitä kulkuväyliä. Laatoitukset ovat helppohoitoisia; voit pitää ne vähällä vaivalla puhtaina ja lumettomina. Laatoituksia voi elävoittää istutusaltailla tai ulkoruukuilla.

Pohjatyöt ovat tärkein vaihe työmaalla. Tavoitteena on routimaton, kestävä ja pitkäikäinen laatoitus. Pohjan tulee olla kantava. Laatoitettavalta alueelta poistetaan maa-ainesta riitävästi ja se korvataan murskeilla, jotka tiivistetään. Pohjamateriaalien kerroksissa otetaan huomioon laattojen paksuus, jotta lopullinen pinta on halutussa tasossa. Sadevedet ohjataan pois pinnan kallistuksilla. Laatoitus voidaan rajata reunakivillä.

Polut ja käytävät

Laatoitetut polut ja käytävät ovat kestäviä, helppokulkuisia ja ohjaavat kulkijaa haluttuja reittejä pitkin. Parhaimmillaan ne tuovat pihaan hauskaa vaihtelua ja niitä voidaan käyttää hyvinkin monipuolisesti. 

Työt tehdään samalla periaatteella kuin isommissakin laatoitettavissa alueissa.  Laattojen alle voidaan asentaa sulanapitokaapelit liukkauden ehkäisemiseksi.

Portaat ja luiskat

Tasamaata lukuunottamatta pihoissa tarvitaan usein portaita ja luiskia poluille kulkua helpottamaan. Pinnan kaltevuus ja käyttö ohjaa valintaa. Tarvitaanko esteetöntä kulkua lastenvaunuille, polkupyörille tai rollaattorille? Jos korkeusero ei ole suuri, poluille voi rakentaa luiskan. Talvella portaat ovat turvallisempi ratkaisu kuin luiska ilman sulatusmahdollisuutta. Molempia teemme niin kivestä kuin puustakin. Asennamme myös kaiteita turvallisen kulkemisen varmistamiseksi.

Muurit

Rinnepihoissa muureja käytetään varmistamaan maamassojen pysymistä paikallaan korkeuserojen niin vaatiessa. Näin pihasta saadaan käyttökelpoisempi eri tarkoituksiin, jolloin esimerkiksi terassin rakentaminen onnistuu hankalalta vaikuttavaan paikkaan. Muurikivistä tehdään myös väliaitoja ja kasvialtaita.

Muurikivien valikoima on suuri. Valintaan vaikuttaa tarkoituksenmukaisuus kyseisessä kohteessa ja myös ulkonäkö. Pohjatyöt tehdään huolellisesti huomioiden se, että korkeudesta riippuen muurista voi tulla hyvinkin painava. Tarvittaessa muuri tuetaan esim. geoverkoilla tai harjateräksillä.

Luonnonkivet

Luonnonkivet sopivat suomalaiseen maisemaan. Liuskekivistä saadaan ilmeikkäitä pintoja. Parkkipaikkojen alustoina ne eivät kestä, mutta muuten niitä voidaan käyttää monipuolisesti pihapiireissä.

Lohkottu graniitti on rouhea materiaali. Sitä on tarjolla pienistä nupu- ja noppakivistä jykeviin porraskiviin. Noppakivet ovat nimensä mukaisesti nopan (kuution) muotoisia ja niitä löytyy eri kokoisina. Nupukivet ovat noppakiviä suurempia ja suorakaiteen muotoisia. 

Erikokoisista mukulakivistä saadaan kaunista verhousta maan pintaan, esimerkiksi ulkoseinien viereen. Luonnonkivillä voidaan leikitellä ja luoda mielenkiintoisia alueita puutarhaan. Vehreyttä luovien kasvien ja ikiaikaisten kivien liitto toimii edelleen.

Mitä kivi- ja puutyöt maksavat?

Laatoitukset, kivi- sekä puurakentaminen tehdään pihan hoitotöiden tuntihinnalla tai urakkatyönä. Monesti työmaan koosta riippuen joudutaan siirtämään esimerkiksi maamassoja tai painavia kivilohkareita koneita käyttäen. Konetöistä veloitamme erillisen tuntihinnan mukaan. Materiaalit ja mahdolliset rahtikustannukset veloitamme myös erikseen tapauskohtaisesti. Ajantasaiset tuntihintamme voit tarkistaa hinnastostamme. Voit myös kysyä urakkatarjousta työmaallesi.