puut

Kantojen ja juurien jyrsintä

Häiritseekö kanto pihallasi? Haittaako se liikkumistasi ? Onko se tiellä nurmikkoa leikatessasi tai lumitöitä tehdessäsi? Jos kanto on tuore, saattaa se lähteä versomaan uutta kasvustoa häiritsevästi. Kannonjyrsintä onnistuu työvälineillämme nopeasti ja vaivattomasti, jolloin piha jää siistiksi työn jäljiltä. 

Kannonjyrsintään käytämme Laski 500 -konetta tai Avant-työkoneen kannonjyrsintätyökaluja. Kanto jyrsitään sellaiseen syvyyteen, että sen päälle saadaan sorapinta tai nurmikko. Myös näkyvissä ja pinnassa olevat juuret jyrsitään huolellisesti. Jyrsintäpuru voidaan viedä pois tai voit hyödyntää sen puutarhassasi. Purua tulee keskimäärin muutamia jätesäkkejä kannon koosta riippuen.

Laski 500 -kannonjyrsin

Kannonjyrsimen pyörivä terä jyrsii kannon haluttuun syvyyteen, jonka jälkeen alue on mahdollista maisemoida haluamallasi tavalla. Kannonjyrsimellä päästään melko ahtaisiinkin paikkoihin, sillä kone ei vaadi isoa tilaa. Kannolle pitää olla koneen leveyden vaatima esteetön kulkureitti. Kannon koolla ei ole väliä, sillä kone pystyy jyrsimään kaiken kokoisia kantoja. Korkeat kannot sahaamme matalammaksi ennen jyrsintää.

Laski kannonjyrsin

Avantin kannonjyrsintätyökalut

Avantin työkaluilla on mahdollista jyrsiä kanto lastuiksi tai rouhia se kantoterällä hakkeeksi. Avantilla on mahdollista päästä hieman erilaisiin paikkoihin kuin Laski 500 – kannonjyrsimellä. Työntekijämme arvioivat mikä on paras työkalu minkäkin kannon poistoon.

Juurakon poisto

Koko juurakon poisto ei ole perusteltua ellei aluetta haluta käyttää esimerkiksi istutusalueena. Kokonaisen juurakon poisto rikkoo pihaa suurelta alueelta, sillä juurakko joudutaan kaivamaan kaivinkoneella ylös. 

Kannonjyrsintä riittävälle syvyydelle ja alueen maisemointi on monissa tapauksissa helpoin, kustannustehokkain ja vähiten pihaa vahingoittava tapa poistaa kanto. Maan alle jäävä juurakko lahoaa omia aikojaan aikojen saatossa.

Toisinaan tuulen kaatamissa puissa juurakko on noussut ylös. Näissä tapauksissa autamme sinua juurakon poistamisessa ja pihan maisemoinnissa.

Juurien kaivuuta

Paljonko kannonjyrsintä maksaa?

Hinta riippuu kannon ja juurakon koosta. Veloitamme kannonjyrsinnän tehtyjen tuntien mukaan. Keskimäärin yhden kannon poisto vie n. 1-3 tuntia riippuen kannon koosta, kunnosta sekä pinnassa olevan juuriston määrästä. Purujen poisviennistä veloitamme voimassa olevan jätteenkäsittelymaksun. Alueen maisemointi esim. nurmetus tehdään tuntiveloituksena pihan hoitotöiden hinnalla. Tämä vaihe on yleensä nopea ja kustannukset muodostuvatkin pääsääntöisesti jyrsintätyöstä. Maisemoinnissa käytetyn mullan tai soran sekä nurmikon siemenet veloitamme erikseen. Ajantasaiset hinnat voit tarkistaa hinnastostamme.