Bokashi aloituspakkaus

109,00 

Bokashi keittiökompostorin avulla teet keittiösi biojätteistä ravinteikasta kompostia ilman kemikaaleja ilmastoystävällisellä tavalla. Kasviksista sekä kala- ja lihajätteistä saat mehevää multaa mm. puutarhaasi, kasvimaallesi, kukkapenkkiisi tai parvekelaatikoihisi. Bokashin avulla tehty multa antaa maaperälle ja kasveille uutta elinvoimaa, kun proteiinit, vitamiinit, mineraalit ja ravinteet rikastavat maaperää. Hiili sitoutuu maaperään eikä siirry ilmakehään hiilidioksidina tai metaanina vaan palautuu maaperään hyötykäyttöön. Lähde mukaan mullantekemisen kiehtovaan maailmaan!

Saatavuus: 3 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Aloituspakkaus

Aloituspakkaus sisältää kaksi hanallista, sangallista ja välipohjallista bokashiämpäriä, 2 kg bokashirouhetta, lastan, valutusastian ja klipsun rouhepussin sulkemista varten.

Mitä bokashi tarkoittaa?

Bokashi on japania ja tarkoittaa fermentointia eli käynyttä orgaanista materiaalia. Bokashoimalla tuotettu multa sisältää kaikki tärkeät hivenaineet ja ravinteet, joita kasvit tarvitsevat kasvaakseen – kaiken lisäksi prosessi on nopea ja tapahtuu lähes ilman kasvihuonekaasuja! Bokashi on kylmä, hapan ja anaerobinen prosessi toisin kuin perinteinen kompostointi.

EM® on EMRO Japanin rekisteröimä virallinen tavaramerkki, joka perustuu luonnossa esiintyvien mikro-organismien ja pieneliöiden ainutlaatuiseen yhdistelmään. Aito EM®-kuivike takaa laadultaan ensiluokkaisen lopputuloksen.

Auktorisoitu välittäjä EM-tuotteille -merkki.

Kompostointi bokashin avulla

Bokashointiprosessi on kaksiosainen; ensin biojätteet hapatetaan fermentoimalla EM®-bakteereja sisältävän bokashirouheen avulla bokashiämpärissä. Tämän jälkeen ne siirretään jälkikompostoitumaan multatehtaaseen.

Fermentointi bokashiämpärissä

Fermentoitumisvaiheessa biojätteet laitetaan pilkottuina bokashiämpäriin, joka painellaan lastan avulla tiiviiksi. Päälle ripotellaan bokashirouhetta n. 1 rkl / litraa biojätettä kohti. Fermentoitumisvaiheessa bokashinestettä valutellaan muutaman päivän välein.

Kun ämpäri on täynnä, se annetaan olla kaksi viikkoa lämpimissä tiloissa muutaman päivän välein nestettä valutellen. Tämän jälkeen se on valmis jälkikompostointiin multatehtaaseen.  EM Biotechin Miten teen bokashia -opastusvideosta näet kuinka bokashiämpäriä käytetään keittiössä.

 

Multatehdas

Multatehtaassa bokashi sekoitetaan mullan joukkoon ja annetaan olla parista viikosta muutamaan kuukauteen vuodenajasta ja multatehtaan lämpötilasta riippuen. Tämän jälkeen multa on valmista käytettäväksi. EM Biotechin videoista esitellään kaksi tapaa jälkikäsitellä fermentoitunut biojäte.

 

 

Paino 5,3 kg (kilogramma)
Mitat 35 × 25 × 53 cm (senttimetri)